KBT-podden
Premium

4. Applicera KBT på dig själv och öka dina terapeutiska färdigheter. Experiencing CBT from the inside out. Bli en bättre behandlare med Lena Olsson-Lalor. Gäst: James Bennett-Levy

September 18, 2017

I dagens avsnitt intervjuar Lena Olsson-Lalor Professor James Bennett-Levy.

För att lyssna på detta avsnitt behöver du prenumerera på KBT-podden.

Om du visar din uppskattning och prenumererar gör du det möjligt för oss att fortsätta skapa innehåll.

Här kan du se boktips mm och starta din prenumeration:  

http://www.blienbattrebehandlare.se/4

 

Det handlar om hur man kan förbättra sina terapeutiska färdigheter genom upplevelsebaserade tekniker i KBT med hjälp av spsr-modellen. Man använder sig t ex av visualiseringar, beteendeexperiment och rollspel, allt i upplevelsebaserad anda för att gå från ”old way of being till new way of being” .

Vi talar också om hur man kan använda dessa modeller både i relationen mellan terapeut och klient men även i relationen mellan terapeut och handledare. Många använder den tillsammans med en co-terapeut och modellen går att använda både individuellt och i grupp. Antingen i utbildning eller som egenterapi i syfte att utveckla sig professionellt.

 

Värd: Lena Olsson-Lalor Fil.Mag. Klin. Psyk. Leg.psykoterapeut, handledare och lärare i psykoterapi – KBT, MI-trainer, certifierad i Prolonged Exposure samt rektor för grundläggande psykoterapiutbildning, KBT i Luleå.

Medverkande: James Bennett-Levy Professor University of Sydney i Australien.

  

Kontakt: info@blienbattrebehandlare.se

Play this podcast on Podbean App